Стопкадър Нова ТвКирил Петков обяви извънредна новина.Рано тази сутрин той застана

...
Стопкадър Нова ТвКирил Петков обяви извънредна новина.Рано тази сутрин той застана
Коментари Харесай

Кирил Петков обяви извънредна новина за Росенец

Стопкадър Нова Тв

Кирил Петков разгласи изключителна вест.

Рано тази сутрин той застана пред репортерите.

Внасяме предложение за връщане назад на контрола на българската страна върху пристанище Росенец. Нашето предложение ще приключи концесията на пристанище Росен, с която беше увеличена от служебния кабинет на 24 години без претекстове, сподели Петков, представен от Нова Тв.

Вярваме, че контрола върху това пристанище е основно за българската страна и по принцип всички основни инфраструктури би трябвало да бъдат в контрола на България, изключително тези по границата, добави Петков.

Знаете, в предишното постоянно е имало подозрение какъв е контрола върху това пристанище. Наша стратегическа цяла е влизането в Шенген и това е една огромна ясна стъпка в тази посока. Министерството на превоза през вчерашния ден ни сподели, че може да оперира това пристанище и няма да има никакви проблеми с неговото опериране, сподели още Петков.

Той съобщи, че по този метод ЛукОйл няма да употребява пристанището като концесионер, а като клиент и ще си заплаща такса.

Концесията пък няма да е до 2046 година.

Вместо да има консеционерни такси, ще има доходи от оперирането на пристанището, само че напълно в български надзор. Тази стъпка, несъмнено, е в сходство с регламента на Европейския съюз и във връзка със глобите против войната. По този метод ние заявяваме ясно, че Шенген е наша национална цел и че оттук насетне няма да се предават български основни обекти без претекстове и да се удължават с неразбираеми цели. Това е методът, който това държавно управление и този парламент ще продължи, добави Кирил Петков.

Той е уверен, че ГЕРБ и другите партии ще поддържат тяхното предложение.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР